Kom jij Terracon versterken?

Vacature Werkvoorbereider

Ben jij als veiligheidskundige op zoek naar een functie waarin je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt en waarbij je een grote diversiteit aan projecten mag begeleiden op het gebied van veiligheid? Solliciteer dan direct op de functie van veiligheidskundige bij Terracon! Samen met het QHSE-team zorg jij ervoor dat onze collega’s veilig kunnen werken aan mooie en uitdagende projecten. Een functie waar geen dag hetzelfde is, met een breed takenpakket in een klein team waar de deur altijd open staat! De afdeling QHSE binnen Terracon beschikt over diverse specialisten die het gehele QHSE-domein vormgeven en ondersteunen.

Vacature Projectveiligheidskundige

Wat ga je doen?

De afdeling QHSE ondersteunt bij het vaststellen van het QHSE-beleid en begeleidt de implementatie hiervan. Onze doelstelling is “Zero Accidents”; eenieder die voor Terracon werkt gaat ‘s avonds weer veilig naar huis!

Als Projectveiligheidskundige heb je niet alleen een adviserende rol als het gaat om het vaststellen van ons QHSE-beleid maar je draagt ook zorg voor de implementatie, opvolging en realisatie hiervan op alle projecten die worden uitgevoerd binnen Terracon zodat er aan onze QHSE-standaarden en wetgeving wordt voldaan. Je bent een ambassadeur voor veiligheid en draagt actief bij aan het verbeteren en creëren van een cultuur waarin de motivatie om veilig te werken wordt gestimuleerd. Dit doe je onder andere door toe te zien op het juiste gebruik van PBM’s, het initiëren van verbeterprojecten en het geven van veiligheidstrainingen. Als expert binnen jouw vakgebied fungeer je als vraagbaak op het gebied van veiligheid voor alle stakeholders, waaronder natuurlijk onze collega’s, andere werkmaatschappijen, opdrachtgevers, overheden en controlerende instanties. We staan voor 24 Safe, onze manier van veilig werken altijd en overal. Het maakt daarom een integraal deel uit van ons vakmanschap van onze mensen en diegenen met wie we samenwerken.

We verwachten dat je over voldoende kennis en ervaring beschikt om ondersteuning te bieden op onze projecten waarbij jij je bezig zal houden met het lopen van safetywalks, het uitvoeren van werkplekinspecties, interne audits en indien nodig het uitvoeren en begeleiden van ongevalsonderzoeken. Daarnaast ben je beheerder van ons incident managementsysteem en draag je zorg voor het maken van QHSE-rapportages.

Dit verwachten we van jou:

Je bent in ieder geval flexibel, want het kan maar zo zijn dat je aan het einde van de dag hele andere dingen hebt gedaan dan wat er op jouw to-do lijstje stond. Je bent communicatief sterk en hebt een toegankelijke persoonlijkheid. Klanten en collega’s vinden het daardoor prettig om met jou samen te werken. Het is belangrijk dat je nauwkeurig werkt en dat je stevig in je schoenen staat. Op tactische wijze breng je jouw omgeving in beweging, maar als de situatie daarom vraagt sta je stevig in je schoenen en durf je ook met de vuist op tafel te slaan. Wat wij ook belangrijk vinden is dat je je goed weet uit te drukken in woord en geschift en dat je kritisch durft te zijn, ook op jezelf! Verder:

 • Beschik je over hbo werk- en denkniveau en een afgeronde MVK-opleiding;
 • Heb je minimaal 3 jaar werkervaring als veiligheidskundige, bij voorkeur in een productie- /projectomgeving;
 • Is ervaring in de infra- en/of bouwsector een pre;
 • Heb je een goede beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal in woord en geschrift;
 • Ben je bij voorkeur woonachtig in de omgeving Rotterdam.

Dit mag jij van ons verwachten:

Wie goed werk levert, wordt goed beloond. Dat is ons uitgangspunt. En omdat wij jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling belangrijk vinden, krijg je kansen om je breed te ontwikkelen zowel onthe-job als via interne en externe trainingen. Wij zoeken iemand voor de lange termijn en bieden je na een jaarcontract de mogelijkheid op een vast dienstverband met uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.
Hierbij kun je denken aan:

 • Een aantrekkelijk salaris dat uitbetaald wordt in 13 periodes;
 • 8% vakantiegeld;
 • Een pensioenregeling met werkgeversbijdrage;
 • 43 vakantiedagen per jaar bij een fulltime dienstverband;
 • Een leaseauto;
 • Een collectieve ziektekostenverzekering;
 • Korting bij een groot aantal sportscholen en we hebben een personeelsvoordeelwinkel.

Solliciteren?

Ben je enthousiast geworden over de functie van Projectveiligheidskundige? Je kunt direct reageren via mail@vanjuska.nl.
Wil je graag eerst meer informatie, dan kan je bellen met Vanjuska SchmitzVisser (Recruitment Specialist), telefoonnummer (06) 21 34 77 52.

Dit zijn wij:

Jij als Projectveiligheidskundige komt te werken binnen een grote en sterke speler op de civieltechnische markt. Een speler met een zeer breed scala aan verschillende disciplines onder één dak. Waar je als specialist de mogelijkheid krijgt om aan grote integrale projecten te werken maar ook regionaal aan kleinere projecten waar je een bredere rol kan oppakken. Een bedrijf dat groot is geworden door innovatief en ondernemend te zijn. Een organisatie die volop in ontwikkeling is met een steeds professionelere bedrijfsstructuur met duidelijk omschreven processen en een uniforme manier van werken. Waarbij de verantwoordelijkheid laag in de organisatie ligt met de bedrijfscultuur van een succesvol familiebedrijf: Warm, open en met een sterke focus op de lange termijn.

Acquisitie

Bij Terracon houden we van open en directe communicatie. We praten het liefst met de sollicitant zelf zonder tussenkomst van werving- en selectiebureaus of intermediairs. We besparen bureaus dan ook graag de moeite om op de vacature te reageren. Rechtstreekse reacties van goede kandidaten zien we uiteraard wél graag tegemoet.