Geboorde paalsystemen

Bij heiwerkzaamheden komen trillingen en geluid vrij, met beschadigingen en overlast tot gevolg. Geboorde paalsystemen: een goed alternatief.

Terr-econ (injectie) paal

Onze Terr-Econ-(Injectie)paal wordt uitgevoerd in twee varianten:

  • Een in de grond gevormde, trillingsvrij aangebrachte grondverdringende boorpaal, eventueel onder toevoeging van groutinjectie. Na het aanbrengen van de paal blijft de punt achter en wordt de buis teruggewonnen.
  • De Terr-econ paal kan eventueel worden uitgevoerd met een prefab element.

Tubex paal

  • Een paalsysteem waarbij een stalen mantelbuis wordt aangebracht onder toevoeging van groutinjectie. Hierbij blijft de casing achter en wordt in een later stadium de paal voorzien van wapening en beton.
  • Dit paalsysteem kan op de meest uitdagende locaties worden toegepast.

Terr-Econ-Buispaal

Onze Terr-Econ-Buispaal wordt als volgt uitgevoerd:

  • Bij het aanbrengen van de Terr-Econ-buispaal is de boorbuis permanent en blijft de casing achter in de grond. Deze palen worden aangebracht met “mixed-in-place” mortelomhulling, waarmee het boren in vastgepakte zandlagen wordt vergemakkelijkt en de positieve kleef aanzienlijk wordt vergroot (grotere diameter en een hogere wrijvingsfactor).

Bij het slaan van heipalen kunnen de trillingen hiervan omliggende objecten beschadigen. Wil je dit voorkomen, dan zijn geboorde paalsystemen een goed alternatief. Wij hebben de beschikking over boortafels met een hoog draaimoment, hierdoor worden de palen snel en efficiënt ingebracht. In combinatie met een verticale kracht op de boorbuis kunnen onze palen zelfs in hoge weerstand biedende lagen trillingsvrij en grondverdringend worden ingebracht.

Terra-Son-Boorpaal

Dit is een in de grond gevormde, trillingsvrij aangebrachte paal met behulp van avegaar en met verloren punt. Nadat de gewenste diepte is bereikt wordt een wapeningskorf of een prefab betonnen kern in de buis geplaatst.

Schroefinjectiepaal

Een schroefinjectiepaal is een stalenbuispaal, trillingsvrij en geluidsarm aangebracht welke omhuld is met verhard cement. De schroefinjectiepaal is aan de punt voorzien van twee halve-cirkelvormige schroefbladen en een injectieopening. Deze paal passen wij vaak toe in de industriële omgeving waarbij ruimtes zeer beperkt zijn.

Wij adviseren graag over het beste paalsysteem voor jouw project.

Armen Sarkissian

Commercieel medewerker


+31 (0)6 31 77 92 89

Daniël Regtop

Commercieel medewerker


+31 (0)6 27 86 30 95

Roberto Paulusma

Commercieel medewerker


+31 (0)621393102

Lees meer

Pagina

Funderingsontwerpen

Lees meer
Lees meer over Funderingsontwerpen

Pagina

Geheide paalsystemen

Lees meer
Lees meer over Geheide paalsystemen

Pagina

Geotechnisch advies

Lees meer
Lees meer over Geotechnisch advies