Kom jij Terracon versterken?

Vacature Manager QHSE

Veiligheid, dat is waar jij voor staat! En is voor jou gewoon goed niet goed genoeg? Gaat jouw hart sneller kloppen van woorden als veiligheidsladder, verbetercyclus, toolbox en werkplekinspectie? Lees dan snel verder… Want wat als jij de kans krijgt om jouw passie voor QHSE te combineren met jouw leidinggevende capaciteiten? En wat als jij als expert binnen jouw vakgebied de kans zou krijgen om mee te denken over de strategie van het bedrijf om daar vervolgens vanuit QHSE invulling aan te gaan geven?

Dat kan als Manager QHSE bij Terracon! Iets voor jou?

Vacature Manager QHSE

Wat ga je doen?

Kwaliteit, dat is waar we bij Terracon voor staan. Dat geldt niet alleen voor onze projecten, maar ook voor onze organisatie, onze mensen en onze omgeving. Wij vinden het dan ook superbelangrijk om een gezond werkklimaat en een veilige werkomgeving te creëren waarin medewerkers duurzaam inzetbaar zijn en blijven. Om dat voor elkaar te krijgen liggen er een aantal opgaven waaraan QHSE een belangrijke bijdrage levert; de vertaling maken van de strategie naar de mens en de organisatie.

Vanuit QHSE zullen wij daarom op alle niveaus binnen de organisatie invloed moeten uitoefenen. En wanneer we zeggen alle niveaus, dan bedoelen we ook écht alle niveaus. Jouw werkzaamheden variëren van operationeel tot tactisch en strategisch. En ook jouw gesprekspartners bevinden zich op alle niveaus; van onze heiers op de projectlocaties tot aan de directie en van onze opdrachtgevers tot en met overheden en certificerende partijen. Dát is een van de factoren die jouw functie zo ontzettend leuk en afwisselend maakt.

En afwisselend is het zeker, want alle facetten van QHSE komen voorbij. Zo ben je het ene moment bezig met kwaliteit. Van het analyseren, bijstellen en optimaliseren van onze bedrijfsprocessen tot aan het beheren en registreren hiervan in ons Kwaliteitsmanagementsysteem. Het andere moment ben je (interne) audits aan het uitvoeren en/of begeleiden om daarna in gesprek te gaan met het management over thema’s als veiligheid, Arbo- of milieuaspecten.

Daarnaast ga je je richten op het adviseren en begeleiden van management en leidinggevenden bij de verdere ontwikkeling, implementatie en uitvoering van het QHSE-beleid in de breedste zin van het woord. Hierbij is er volop ruimte voor eigen inbreng en ideeën. En last but nog least; als Manager QHSE ga je je natuurlijk bezighouden met het coachen en begeleiden van jouw team. Operationele ondersteuning is er vanuit de Projectveiligheidskundigen, waaraan jij ook leiding gaat geven en je rapporteert rechtstreeks aan Benjamin, onze Algemeen Directeur. Je voert jouw werkzaamheden deels uit vanuit ons hoofdkantoor in Utrecht, maar het werkgebied van Terracon bevindt zich in de Benelux en Duitsland. In de dagelijkse praktijk komt het er dan ook op neer dat je regelmatig zult reizen naar de verschillende projectlocaties.

Kortom, een brede QHSE-rol waarin jij als QHSE Manager iedere dag het verschil kan maken, voor en met onze organisatie.

Dit verwachten wij van jou:

Wij zijn op zoek naar een praktisch ingestelde collega die met een inspirerende drive het QHSE-beleid binnen Terracon verder vormgeeft en continue ontwikkelt. Niet alleen een denker maar ook een doener die sterk is in plannen en organiseren. Procesmatig denken is voor jou een vanzelfsprekendheid. Daarnaast ben je communicatief sterk en beschikt over een overtuigende persoonlijkheid, hierdoor weet jij als geen ander hoe je je mensen in beweging kunt krijgen en (blijvend) kunt motiveren. Verder:

 • Heb je HBO+ werk- en denkniveau, bij voorkeur met een afgeronde opleiding in de richting van Veiligheid, Milieu of Bedrijfskunde;
 • Ben je in het bezit van een MVK-diploma, een HVK-diploma is een pre;
 • Heb je reeds enkele jaren werkervaring in een vergelijkbare functie, indien je die werkervaring hebt opgedaan binnen de funderingstechniek/de aannemerij zou dat natuurlijk geweldig zijn!
 • Heb je een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Ben je in ieder geval in het bezit van rijbewijs B, want je bezoekt onze projectlocaties in het land waarbij het zwaartepunt zal liggen in de omgeving Rotterdam.

Dit mag jij van ons verwachten:

Wie goed werk levert, wordt goed beloond. Dat is ons uitgangspunt. En omdat wij jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling belangrijk vinden, krijg je kansen om je breed te ontwikkelen zowel on-the-job als via interne en externe trainingen. Wij zoeken iemand voor de lange termijn en bieden je na een jaarcontract de mogelijkheid op een vast dienstverband met uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Hierbij kun je denken aan:

 • Een aantrekkelijk salaris dat uitbetaald wordt in 13 periodes;
 • 8% vakantiegeld;
 • Pensioenregeling met werkgeversbijdrage;
 • 43 Vakantiedagen per jaar bij een fulltime dienstverband;
 • Leaseauto;
 • Collectieve ziektekostenverzekering;
 • Korting bij een groot aantal sportscholen en we hebben een personeelsvoordeelwinkel.

Solliciteren?

Ben je enthousiast geworden over de functie van Manager QHSE? Je kunt direct reageren via mail@vanjuska.nl.
Wil je graag eerst meer informatie, dan kan je bellen met Vanjuska Schmitz-Visser (Recruitment Specialist), telefoonnummer (06) 21 34 77 52.

Dit zijn wij:

Je komt te werken binnen een grote en sterke speler op de civieltechnische markt. Een speler met een zeer breed scala aan verschillende disciplines onder één dak. Waar je als specialist de mogelijkheid krijgt om aan grote integrale projecten te werken maar ook regionaal aan kleinere projecten waar je een bredere rol kan oppakken. Een bedrijf dat groot is geworden door innovatief en ondernemend te zijn. Een organisatie die volop in ontwikkeling is met een steeds professionelere bedrijfsstructuur met duidelijk omschreven processen en een uniforme manier van werken. Waarbij de verantwoordelijkheid laag in de organisatie ligt met de bedrijfscultuur van een succesvol familiebedrijf: Warm, open en met een sterke focus op de lange termijn.

Acquisitie

Bij Terracon houden we van open en directe communicatie. We praten het liefst met de sollicitant zelf zonder tussenkomst van werving- en selectiebureaus of intermediairs. We besparen bureaus dan ook graag de moeite om op de vacature te reageren. Rechtstreekse reacties van goede kandidaten zien we uiteraard wél graag tegemoet.